dimarts, 15 de febrer del 2011

El CAE organitza el 3r Torneig de Carcassonne de la Llum

Dijous, 17 de febrer, el CAE organitza la 3a edició del Torneig de Carcassonne de la Llum. A partir de les 9 del vespre La Peixera acollirà aquest acte tot fent un viatge en el temps fins a l’època medieval.

Agafar un peça del pilot i col•locar-la de manera que coincideixi amb les altres peces posades sobre la taula, com si es tractés de fer un trencaclosques que representa un mapa de l’època medieval: els camins han de coincidir amb els camins, les ciutats amb les ciutats i els camps amb els camps. Decidir si volem aprofitar la peça posada per prendre possessió d’algun dels elements que hi apareixen, posant-hi un dels nostres homenets: si es posa en un camí tindrem un lladre de camis, si el posem a la ciutat obtindrem un cavaller, posant-lo en un camp, un pagès i en un monestir, un monjo. Quan completem un camí, un monestir o una ciutat obtenim punts. I així fins que s’acabin les peces, moment en que finalitza la partida i quan es fa el recompte final dels camis, ciutats, camps i monestirs pendents de completar. Qui fa més punts, guanya.

Així de fàcil és jugar al Carcassonne. Amb trenta o quaranta minuts es pot fer una partida, que pot aplegar de 2 a 5 jugadors. Aquesta és l’essència bàsica del joc, que després es pot fer més complexa afegint-hi ampliacions o expansions: constructors i comerciants, la princesa i el drac, posades i catedrals, la torre, la catapulta,... Són noves peces que se sumen al joc original i el modifiquen substancialment, afegint-hi nous elements, altres maneres d’obtenir punts, etc.

De totes maneres, el Torneig de Carcassonne de la Llum es farà amb el joc bàsic amb una única expansió: l’expansió “La misteriosa Llum”, una ampliació del joc creada pel Club del Joc del CAE que s’inspira en el misteri de la Llum i que ja s’ha fet servir en les dues primeres edicions del torneig.

El Torneig començarà a les 9 del vespre, amb les inscripcions d’última hora, l’explicació del torneig i el sorteig de la primera ronda de partides. S’espera completar entre 12 i 15 taules de joc amb quatre o cinc jugadors per taula. A 2/4 de 10 s’iniciarà el torneig amb la primera ronda de partides. En funció de les puntuacions obtingudes, s’agruparan els jugadors per a les dues properes rondes, de manera que cada participant jugarà amb jugadors que hagin obtingut puntuacions similars.

Els guanyadors obtindran com a premi diferents jocs cedits per DEVIR, l’empresa distribuïdora del joc a l’estat espanyol que per tercer any col•labora en el torneig. També es farà un sorteig de jocs entre la resta de participants.

Per donar més ambient al torneig els organitzadors aniran vestits de l’època medieval i es recomana als jugadors de fer el mateix. Al llarg del torneig també hi haurà diferents sorpreses. La inscripció és gratuïta i es pot fer a través de l’adreça electrònica clubdeljoc@gmail.com.

Aquesta serà la tercera edició del Torneig de Carcassonne de la Llum, que organitza el CAE, un acte que forma part de les Festes de la Llum de Manresa. La primera edició es va fer l’any 2009, l’any en que el CAE va ser l’entitat administradora d’aquestes festes.

1 comentari:

Miquel Jornet ha dit...

Felicitats per l'organització del torneig! Molt bona ubicació, molt ben dissenyat i puntuat (amb el mecanisme suís, per cert, ens podeu passar aquest meravellós full d'excel? :-D) i, el més important, la gent... tant participants com dinamitzadors, gent de molta qualitat humana.

He participat en altres torneigs (el de Granollers, classificatori per anar a Essen, per exemple) i em va agradar bastant més el sistema i el caliu de Manresa.

L'expansió de "La Misteriosa Llum" al principi sembla una mica estranya, però si la saps utilitzar bé et pot generar fer bastants punts o fer que els altres jugadors no els generin. Però no crec que sigui massa determinant pel desenvolupament normal de la competició.

Pel proper any només un suggeriment: premiar la millor caracterització medieval. Així potser la gent s'engresca més a anar disfressada.

En resum: un 11 sobre 10! L'any vinent em tindreu allà per intentar millorar el modest 18é lloc que vaig aconseguir.

Una abraçada ben lúdica i forta des de Gavà! Estem en contacte!!!