Setmana de Jocs al Carrer

La 1a edició de la Setmana de Jocs al Carrer es va fer l'any 2003. El que inicialment va néixer com a una activitat de lleure adreçada als infants de Manresa ha crescut i ha ampliat el seu plantejament inicial, convertint-se en una proposta oberta a tots els manresans i manresanes amb un plantejament educatiu i de dinamització col·lectiva de la ciutat.

Durant una setmana, els jocs esdevenen a Manresa els autèntics protagonistes. Jocs per a tothom: nens i nenes, adolescents, joves i adults. I jocs de tot tipus: d’habilitat, de tauler, de diferents indrets del món, de caire esportiu, d’enginy, de cucanya, de cartes, etc. Les activitats es desenvolupen en diferents places del centre de Manresa, en horari de tarda, amb propostes per a tothom i, també, en horari de nit, amb activitats adreçades exclussivament a joves i adults.


A la Setmana de Jocs al Carrer s'hi pot trobar:

Jocs a les places.

Diferents places del centre de Manresa s'omplen de jocs: la plaça Sant Domènec, la Plana de l'Om, la Plaça Major, la Plaça Porxada, la Plaça Fius i Palà, etc... Amb el pas de les diferents edicions, aquestes places han anat esdevenint temàtiques: jocs tradicionals, jocs per a infants de 2 a 5 anys, jocs d'habilitat, jocs de tauler tradicionals, jocs de moviment, etc.Nits de joc

Les nits es converteixen en l'espai per a joves i adults. Jocs de taula a l'aire lliure dinamitzats pels membres del Club del Joc. Una oportunitat per engrescar a nous públics a jugar.Demostracions de jocs

En les darreres edicions, entitats i persones vinculades al món dels jocs, han vingut a ensenyar-nos la seva especialitat. En aquesta línia, alguns dels que han participat a la Setmana de Jocs al Carrer han estat: Equip femení de bèlit d'Anglesola (2008), Club Petanca i Bitlles Tosal del Coro (2008), Penya Caçafardatxo -tirades de mandró- (2009), Federació Catalana de Tamborí (2009), Club Scrabble Manresa (2007-2008), Escacs Catalònia Club (2007), Mateu Comellas (des de 2007), etc.Creadors de Jocs

Molts dels millors creadors de jocs de casa nostra també han vingut a la setmana de Jocs al Carrer a jugar amb nosaltres i presentar-nos les seves creacions. A la srtmana han vingut: Jordi Rossich, Josep Maria Allué, Juan Carlos Perez, Pere Pau Listolella, Vexillum. Jocs d’estratègia, Vicktor Bautista, Victor Melo, etc.


Gimcana als aparadors

Aparadors de  comerços de diferents carrers de la ciutat (Sant Miquel, Carme, Sobrerroca, Born) s'omplen de jocs. Una gimcana proposa un seguit de preguntes que els participants podran respondre a partir de la informació dels aparadors.


Campionat de llançament d'espardenya

Una novetat a l'edició de la setmana de jocs del 2010 ha estat el 1r Campionat de Manresa de Llançament d'Espardenya. Una vuitantena de participants, dividits en tres categories, varen demostrar la seva habilitat en aquest tipus de llançament. El guanyador de la categoria infantil va ser Lluís Mateu amb 30'56 metres amb 3 llançaments i  el guanyador de la categoria d'adults va ser Nasi Muncunill amb 26'80 metres.