Nits de joc


Les Nits de Jocs varen néixer l'any 2003, arran de la 1a Setmana de Jocs al Carrer. Consisteix en una trobada setmanal, de caire informal, oberta a totes aquelles persones interessades en gaudir d’una estona de pràctica o d’aprenentatge de jocs. La finalitat és la de promoure el joc com a un element a partir del qual es puguin estructurar activitats d'oci per a joves i adults.

El Club del Joc organitza i dinamitza aquestes sessions, fent propostes mesuals que combinen diferents tipus de joc: de cartes, abstractes, d'habilitat, d'estratègia, etc. Aquelles persones que ja coneixen els jocs hi poden jugar lliurement i si algú en desconeix algun, els membres del Club del Joc l'hi ensenyen.

Les sessions es fan tots els dijous, d'octubre a juny. A partir d'octubre del 2014, aquesta activitat es fa al Cafè del Taller, al carrer Sobrerroca, 14, a menys 100 metres de la Plaça Major de Manresa. Prèviament s'havien fet a la Taverna dels Predicadors, al Bar Restaurant Els Carlins i al cafè teatre La Peixera. Comencen a 2/4 de 10 del vespre i acaben puntualment a les 12 de la nit. La participació és totalment gratuïta i no requereix cap tipus d'inscripció prèvia.


Al llarg de l'any, coincidint amb l'activitat Nits de Jocs, s'organitzen alguns tornejos. Entre aquests destaquem:

El Torneig de Carcassone de la Llum que es fa coincidint amb les festes de la Llum de Manresa (febrer). La primera edició es va fer l'any 2009 i la va guanyar el Roger Canyadell, i al 2010 se'n va fer la segona edició de la qual el Xavier Juan en va ser el guanyadorEl Torneig de Colons de Catan Dia Internacional del Joc, que es fa dins la setmana en que s'escau aquesta celebració (28 de maig). 
A la pàgina principal podeu trobar les notícies que fan referència a les programacions mensuals de les nits de joc i a les convocatòries dels Tornejos