diumenge, 12 de febrer del 2012

Galceran Sacosta... de entre os homens de lo mes malvat e roi!!

"Diuen ses croniques que el Cardener s'assecà i el sa gent de Manresa moria de set perquè no podien beure i morien de gana perquè els camps s'havien assecat. Los nobles Manresa volien construir un canal que portés aigua del Llobregat i alliviar així sa pesada carga que Déu nostro senyor féu caure sobre la ciutat. Pero el bisbe de Vic, Galceran Sacosta, que posseïa totes les terres de la comarca que non eren del rei denegà el permís per a que l'obra travessara les seues terres. Els manresans ploraren i suplicaren i li ensenyaren els seus fills que morien de gana, però el bisbe romangué impertèrrit. Diuen que sols los diners i les sedes podien commoure el seu cor de pedra, i que el seu palau era més vistós que el del rei Pere mateix."
Cròniques Manresanes de'n Pere Delacullera

Pictografia de Galceran Sacosta obtinguda de l'arxiu del Museu Episcopal de Vic
El bisbe Galceran és la nova expansió per al Carcassone que crea el Club del Joc de Manresa i introdueix un nou element d'interacció entre els jugadors. En essència, quan un jugador completi una ciutat, podrà moure/col·locar el bisbe Galceran en qualsevol ciutat de la seva elecció i aquesta no podrà créixer ni completar-se mentre el bisbe hi sigui.

Alguns afortunats ja van poder provar l'ampliació el passat Dijous de Joc i diuen que com el personatge original, "el bisbe Galceran sembrà la discòrdia i el malestar en els cors dels homens de bona voluntat".

Les instruccions completes de l'ampliació aquí.

Us esperem el pròxim dijous 16/02 al 4rt Torneig de Carcassone de la Llum.

1 comentari:

Xiwi the squire ha dit...

la princesa Xenna de Carcassonne ha confirmat la seva presència