divendres, 4 de març del 2011

El dia de la collita - Agricola

Ahir dijous es va celebrar el Ir (i segurament últim) campionat informal d'Agricola del Club del Joc. No hi va haver premis però l'ambient a l'altell de la Peixera, va ser d'alta tensió.

Agricola és un joc de gestió de recursos al més pur estil: cada jugador ha de fer créixer la seva granja, la família, sembrar camps i conrear-los, criar animals... i tot mentre intenta alimentar els membres de la seva familia en expansió. De fet no és un joc especialment complicat, però l'enorme quantitat de possibilitats (i nosaltres vam jugar a la versió familiar més simplificada) ho alenteix tot inevitablement.

Vam contar amb la cesió temporal (i generosa) per part de la Montse, que així va aprendre a jugar-hi d'una vegada; i del Jordi que ens va portar la seva versió tunejada i feta amb fimo. En total érem 4+5.
Ovelleta tunejada, i de fons joncs, menjar, i una panotxa.
A la taula de 4 el joc va ser més ràpid, entre que érem menys jugadors i que el Jordi (propietari del joc), ja el tenia més per mà. Coneixedor de les mecàniques, es va llençar de seguida a ampliar família i a fer un tancat enorme per a ocupar la major part del camp; mentre els altres perdiem el temps acumulant menjar i joncs.
La fantàstica granja del Jordi a l'esquerra
La taula de 5 va anar al seu ritme, passant força de cuines i forns. Al final la victòria va anar cap a l'Andrea que per variar va saber equilibrar-ho tot una mica.

Sr. Peixera, per quan taules més grans?
El qui us parla, meritori segon lloc, va quedar encantat amb el joc, i amb el seu gran ventall de possibilitats. La veritat és que em van quedar moltes ganes de tornar-hi a jugar i provar de fer-ho millor, ja com es va sentir vàries vegades "sembla que arribis tard a tot arreu".

Per acabar, un parell de ressenyes del joc en blocs amics: aquí i aquí.

4 comentaris:

Unknown ha dit...

Com que l'últim?! :O

Arnau ha dit...

L'últim? On ho diu això?
Per si hi ha algun dubte, la classificació va ser:

Taula 1:
- Jordi
- Arnau
- Montserrat
- Roger

Taula 2:
- Andrea (increïble!!)
- Ferran
- Pol
- JP & Xexín
- Sira

Unknown ha dit...

jejeje nooo, no parlava de la classificació, això és el de menys! Ho deia per lo del 1er i últim campionat d'Agricola! Que s'ha de repetir, que va estar molt bé! =)

Anònim ha dit...

És molt lleig això de posar la classificació d'aquesta manera, si es tracta de campionats es diu abans i anem sense pietat!

Tot i així me n'alegro per l'Andrea que, bromes apart, es va poder refer de la decepció del torneig de Carcassonne.

per cert molt bona la càmera Arnau, fa unes bones fotos