dilluns, 14 de novembre del 2011

Blokus, quatre consells

Si esteu pensant en apuntar-vos al torneig de Blokus (va, que llavors no hi haurà lloc!!) però us fa por perquè no hi heu jugat mai, aquí us donem quatre pistes:
Les peces del Blokus
- Dispersar-se al màxim: "Qui molt abraça, poc estreny..." deia el cantant. En aquest cas no és pas veritat: com més ens dispersem, més vies diferents de progressió tindrem, reduint les possibilitats que ens encerclin.
- Guardar-se algun raconet: sempre va bé, però, guardar-se alguna parcel·la on els contrincants no hi puguin entrar per a, cap al final de la partida; posar-hi aquella peça que ja no ens cap enlloc.
- Tant important col·locar com no deixar col·locar: tots dos criteris són, gairebé, igual d'importants ja que solen anar lligats. Si limitem als nostres adversaris, podrem moure'ns millor i també els deixarem menys opcions a què ens bloquegin ells.
- Controlar les peces grans: al final es sumen els quadrets de les peces que no s'han pogut col·locar, i perd qui té menys quadrets. Les peces de cinc quadrets solen ser difícils de col·locar quan el taulell es va atapeint, així que és important tenir una mica en ment quines podrem col·locar i potser planificar d'expandir-nos a llocs on ho podrem fer.

Així doncs, fins dijous que ve a les 21:00 a la Peixera!!