divendres, 25 de febrer del 2011

Ritme i meravelles!!

Sembla que la gent encara està resacosa del fantàstic Torneig de Carcassonne de la Llum, i per això aquest dijous vam tenir menys parròquia del què estava sent habitual les últimes setmanes.

També hi influeix és clar, que una delegació del Club del Joc s'hagi desplaçat a Cannes aquest cap de setmana per a assistir al Festival International des Jeux, el segon festival de jocs de taula més important d'Europa. A veure quines novetats ens porten...

Igualment, vam estar prou entretinguts perquè ha aparegut un nou joc que captiva a les masses: Ritmo y Bola!!
Cada jugador rep un personatge amb un gest característic i al més pur ritme "We will, we will rock you" s'han d'anar "passant" els gestos amb la resta de jugadors. Qui es despisti donarà la seva tarja al jugador que li havia passat, que ara tindrà dos gestos possibles; i n'agafarà un altre. Xivarri i disbauxa garantits.




Mentrestant el Ferran es feia el seu jardinet per a aconseguir una victòria al Dominion, i els expulsats al pis de baix emprenien una partida a 7 bandes al 7 Wonders, amb victòria del que us parla que es va aprofitar dels que no hi havien jugat mai i dels que no s'hi veien entre cerveses i mojitors per a acumular coneixements científics.
Fa patxoca, eh?

dimecres, 23 de febrer del 2011

La col·lecció del Club del Joc a un clic!

Incorporem a la pàgina del Club del Joc un link amb la llista de jocs dels que disposem a la nostra ludoteca.

Que en voleu provar un i no sabeu si el tenim? Que voleu saber què tenim? Doncs ara ho teniu consultable just aquí al costat a la pàgina "Llista de jocs del Club del Joc". No sigueu molt exigents amb el format...

dissabte, 19 de febrer del 2011

Xavier Riu guanya el 3r Torneig de Carcassonne de la Llum

En una nit molt animada, amb la participació de 40 jugadors/es, i en un espai i una ambientació més medieval que mai, Xavier Riu es va proclamar guanyador del 3r Torneig de Carcassone de la Llum.


Un espai i un ambient genial
Dijous 17 de febrer, el Café Teatre La Peixera va acollir els 40 participants de la tercera edició del Torneig de Carcassonne de la Llum. 

Un cop verificades les inscripcions, es van fer tres rondes de partides, en les quals els participants s’agrupaven, mitjançant un programa informàtic, en diferents taules de joc segons les puntuacions obtingudes en les partides anteriors.

Màxima concentració
El torneig es va fer utilitzant el joc bàsic del Carcassonne amb l’expansió “La misteriosa Llum” , un element afegit al joc creat pel Club del Joc del CAE i que ja es va fer servir en les edicions precedents.
Una de les partides decisives
Després de les tres rondes de partides, Xavier Riu va ser el guanyador. El segon lloc va ser per a Albert Marqués (l'Ós Mandrós) i el tercer per a Nasi Muncunill. A més a més d’un diploma acreditatiu, tots ells varen rebre un joc de taula cedit per Devir, l’empresa distribuïdora del Carcassonne: el joc Verbàlia, d'Oriol Comas i Màrius Serra, la versió catalana dels Colons de Catan i La Catapulta, la darrera ampliació del Carcassonne.


Guanyadors/es i premiats/des
Entre els participants que no van guanyar, també es va fer un sorteig de diferents expansions del Carcassonne cedits per la mateixa empresa i expansions "la Misteriosa Llum" elaborades pel CAE.

L'equip organitzador (i algun convidat)
Aquest any cal destacar que el torneig es va fer en un espai excepcional -una sala amb sostre de volta i parets de pedra vista- que conjuntament amb els vestits medievals que portaven els organitzadors -cedits per la Fira de l'Aixada de Manresa- i la presència de diferents persones dinamitzant l'espai -les incitacions de l'Anna Farré i les demostracions de malabars entre partida i partida del David Vallès- varen donar a donar un ambient més medieval que mai.



El David fent malabars





dimarts, 15 de febrer del 2011

El CAE organitza el 3r Torneig de Carcassonne de la Llum

Dijous, 17 de febrer, el CAE organitza la 3a edició del Torneig de Carcassonne de la Llum. A partir de les 9 del vespre La Peixera acollirà aquest acte tot fent un viatge en el temps fins a l’època medieval.

Agafar un peça del pilot i col•locar-la de manera que coincideixi amb les altres peces posades sobre la taula, com si es tractés de fer un trencaclosques que representa un mapa de l’època medieval: els camins han de coincidir amb els camins, les ciutats amb les ciutats i els camps amb els camps. Decidir si volem aprofitar la peça posada per prendre possessió d’algun dels elements que hi apareixen, posant-hi un dels nostres homenets: si es posa en un camí tindrem un lladre de camis, si el posem a la ciutat obtindrem un cavaller, posant-lo en un camp, un pagès i en un monestir, un monjo. Quan completem un camí, un monestir o una ciutat obtenim punts. I així fins que s’acabin les peces, moment en que finalitza la partida i quan es fa el recompte final dels camis, ciutats, camps i monestirs pendents de completar. Qui fa més punts, guanya.

Així de fàcil és jugar al Carcassonne. Amb trenta o quaranta minuts es pot fer una partida, que pot aplegar de 2 a 5 jugadors. Aquesta és l’essència bàsica del joc, que després es pot fer més complexa afegint-hi ampliacions o expansions: constructors i comerciants, la princesa i el drac, posades i catedrals, la torre, la catapulta,... Són noves peces que se sumen al joc original i el modifiquen substancialment, afegint-hi nous elements, altres maneres d’obtenir punts, etc.

De totes maneres, el Torneig de Carcassonne de la Llum es farà amb el joc bàsic amb una única expansió: l’expansió “La misteriosa Llum”, una ampliació del joc creada pel Club del Joc del CAE que s’inspira en el misteri de la Llum i que ja s’ha fet servir en les dues primeres edicions del torneig.

El Torneig començarà a les 9 del vespre, amb les inscripcions d’última hora, l’explicació del torneig i el sorteig de la primera ronda de partides. S’espera completar entre 12 i 15 taules de joc amb quatre o cinc jugadors per taula. A 2/4 de 10 s’iniciarà el torneig amb la primera ronda de partides. En funció de les puntuacions obtingudes, s’agruparan els jugadors per a les dues properes rondes, de manera que cada participant jugarà amb jugadors que hagin obtingut puntuacions similars.

Els guanyadors obtindran com a premi diferents jocs cedits per DEVIR, l’empresa distribuïdora del joc a l’estat espanyol que per tercer any col•labora en el torneig. També es farà un sorteig de jocs entre la resta de participants.

Per donar més ambient al torneig els organitzadors aniran vestits de l’època medieval i es recomana als jugadors de fer el mateix. Al llarg del torneig també hi haurà diferents sorpreses. La inscripció és gratuïta i es pot fer a través de l’adreça electrònica clubdeljoc@gmail.com.

Aquesta serà la tercera edició del Torneig de Carcassonne de la Llum, que organitza el CAE, un acte que forma part de les Festes de la Llum de Manresa. La primera edició es va fer l’any 2009, l’any en que el CAE va ser l’entitat administradora d’aquestes festes.

diumenge, 13 de febrer del 2011

Una nit de joc excepcional escalfa l’ambient de cara el 3r Campionat de Carcassonne

El passat 10 de febrer és va assolir un dels rècords de participació de les nits de joc de totes les èpoques. Més de 50 persones varen jugar a diferents jocs en aquesta última sessió prèvia al 3r Campionat de Carcassonne de la Llum. No n’hi va haver prou amb l’espai habilitat als jocs de cada setmana que es van haver de condicionar diferents taules de joc a la planta baixa.

Amb aquestes bones perspectives d’èxit s’afronta el Campionat de Carcassonne, que a hores d’ara ja compta amb més de 20 persones inscrites.

El Club del Joc a RAC1

Cada dos diumenges, l'Oriol Ripoll, parla sobre jocs al programa Via Lliure de RAC1. Avui, per a explicar on es poden provar i comprar jocs de taula, ha parlat del Club del Joc i del nostre pròxim Torneig de Carcassone.

Si voleu sentir tot l'àudio, aquí.

Fins dijous que ve!!

divendres, 4 de febrer del 2011

Febrer 2011! Un mes ple de novetats al Club del Joc!

Hola a tots, comencem un nou mes i canviem de jocs. Aquest mes us portem:

Dominion: un joc recent però ja un clàssic. Compra cartes que t'ajudaran a guanyar.









Félix, el gat tancat: un joc lleuger de subhastes a carta oculta. Amb gats, gossos, farols i molta mala llet.









Wicked Witches Way: aconseguireu recordar els ingredients de la fórmula que heu de preparar? Més us val o no podreu guanyar aquesta carrera de Bruixes.







I per si no n'heu tingut prou, us recordem que d'aquí dues setmanes (17/02/2011 a les 21:00 a la Peixera) celebrem el nostre clàssic Torneig de Carcassonne de la LLum. Els més espavilats, aquest dijous ja van venir a entrenar-se. Deixareu que us passin la mà per la cara?

Us recordem que per a apuntar-vos heu d'enviar un correu a clubdeljoc@gmail.com.

Us hi esperem!!