dimarts, 30 de novembre del 2010

"Molles, engranatges i píxels", una exposició sobre jocs i tecnologia

El passat 28 d'octubre es va inaugurar al Centre Social de l'antiga Caixa Sabadell, actualment part d'Unnim, l'exposició "Molles, engranatges i píxels" que parla sobre l'evolució tecnològica dels jocs des dels més bàsics que es jugaven amb elements de la natura com pals i pedres, fins als videojocs que trobem avui en dia.

L'exposició és oberta al públic i disposa d'un gran nombre d'activitats complementàries per a families i escoles. Si voleu més informació, podeu accedir al web de presentació. I com que una imatge sempre val més que mil paraules, també us deixem un link a un vídeo amb diapositives de la instal·lació.

Per acabar, només dir-vos que l'exposició ha estat comissariada per Oriol Ripoll, un dels especialistes i creadors de jocs de referència del nostre país.

Us animem a anar-hi i gaudir-ne!

dijous, 18 de novembre del 2010

Hispabrick 2010 al Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya

Si has estat mirant les nostres recomanacions nadalenques i creus que el Creationary és el teu joc d'aquest Nadal, no et pots perdre el següent esdeveniment:

Els dies 4 i 5 de desembre tindrà lloc al Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, a Terrassa, el IV HISPABRICK 2010, la trobada anual dels aficionats a les construccions de LEGO a Espanya.


Es faran exposicions de construccions amb peces LEGO sobre diferents temes (robots, naus, vehicles i fins i tot una ciutat), concursos, conferències i molt més! Una ocasió única per tal que els més gran recordin els jocs d'infància i els petits (i no tan petits) juguin amb la imaginació i gaudeixin amb les infinites possibilitats d'aquesta joguina emblemàtica.

A més, recorda que és cap de setmana de portes obertes i, per tant, tot és gratuït!

---
Horari: Dissabte, 4 de desembre, de 11.00 a 19h  amb inauguració a les 11:00/ Diumenge, 5 de desembre, de 10 a 14:30h


dilluns, 15 de novembre del 2010

Fira jocjoc! La 10a Fira del Joc i la Joguina diferent de Tona

El 28 de Novembre es celebra la 10a edició de la Fira del joc de Tona. Una trobada per a tots els amants del joc de taula amb un èmfasi especial en el joc per a tots els membre de la família!!

Botigues, parades de les editorials, demostracions, tallers sobre jocs i projeccions són només algunes de les activitats que es duran a terme en un dia que es preveu de joc intens. Per a tots aquells que tingueu ganes d'entrar una mica més en el món dels jocs, us recomanem que no deixeu passar aquest dia sense acostar-vos a Tona i viure l'emoció d'un dia de jocs en primera persona!

dijous, 11 de novembre del 2010

Torneig de Tumblin Dice per a les Nits de joc de Novembre

El proper dijous 25 de novembre, dins les habituals Nits de Joc es celebrarà un Torneig de Tumblin Dice.

Per als que no el conegueu, aquest joc és una mena de petanca amb daus i molta mala llet: els jugador llencen amb els daus amb habilitat per a aconseguir col·locar-los a la posició que dóna més punts i al mateix temps fer fora els daus dels altres. Alerta!! Els daus que surtin a fora et restaran en negatiu!! Atreveix-te a venir amb els teus amics i poseu a prova l'amistat que us uneix!

dimecres, 10 de novembre del 2010

Tornen les recomanacions nadalenques!!

S'acosta el Nadal, època de joia, alegria, regals i d'aquells dinars familiars amb sobretaules interminables.

Pensant en tu, el Club del Joc ha preparat les seves habituals recomanacions nadalenques per a fer-te passar millor aquestes estones. D'entre els deu jocs proposats n'hi ha de varis tipus i per a totes les edats: per a jugar amb família, amb amics, amb els teus nebots pesats i fins i tot amb la sogra.

Ja no tens excusa per no anar al dinar de Nadal i per dir que aquest any no saps què regalar!!

Vè Concurs de creació de jocs de Granollers

S'ha obert la convocatòria per al Vè Concurs de creació de jocs de Granollers, un dels més reconeguts a l'estat espanyol i que segueix amb la seva voluntat de créixer i internacionalitzar-se.

L'esdeveniment, apadrinat pel dissenyador i creador de jocs Oriol Comas, s'enfoca cap als creadors novells que tenen menys de tres jocs publicats i que busquen una oportunitat. Els premis als guanyadors s'entregaran en el marc de la Fira de l'Ascenció que es celebra el 14 i 15 de maig de 2011 a Granollers.

TRAIEU-VOS LA SON DE LES ORELLES! i comenceu a polir aquella idea que fa temps que us volta pel cap. Segur que és un joc fantàstic que els del Club del Joc estarem encantats de provar.

X Jornades Ayudar Jugando

El pròxim cap de setmana 4 i 5 de desembre, tornen un any més al Casinet d'Hostafrancs, les jornades anuals de l'Associació Ayudar Jugando que fa del joc de taula una manera de col·laborar amb els menys afavorits.

Això no vol dir que no hi hagi lloc per a tothom en un cap de setmana atapeït d'activitats, on es posa a disposició dels usuaris que els vulguin utilitzar tots els jocs de l'immens fons del que disposen. L'associació està també oberta a la realització d'activitats gestionades per particulars, que aprofiten el marc multitudinari de les jornades per a fer des de partides de rol a demostracions o campionats. 

Això si, millor que els aviseu primer si penseu fer alguna cosa així, enviant un missatge a info@ayudarjugando.org.

divendres, 5 de novembre del 2010

Manresa acull el tercer Campionat de Scrabble dels Països Catalans

Manresa serà l’escenari del tercer Campionat de Scrabble dels Països Catalans el proper dissabte 13 de novembre. Per tercer any consecutiu, la capital del Bages acollirà un obert que pretén divulgar el coneixement de la llengua catalana i de tots els seus registres a través d’aquest joc popular. El Club Scrabble Manresa proposa una competició en què s’accepten totes les varietats lingüístiques del català amb mots del balear, l’alguerès, el rossellonès, el valencià i el nord-occidental. En l’edició de l’any passat van ser a Manresa una quarantena de jugadors, entre els quals hi havia la presència de personatges coneguts en què destacava Màrius Serra.

Més informació a Club Scrabble Manresa

dijous, 4 de novembre del 2010

Dixit de Jean-Lous Rouvira (o com introduir els teus amics no-jugadors als jocs de taula)

Des que vaig començar a jugar a jocs de taula de forma regular, m’havia preguntat com introduir la família o els amics a aquest meravellós món que tantes hores ens roba. Potser un joc de cartes lleuger? O serà massa infantil? Els jocs llargs o d’instruccions complicades quedaven ja descartats… És a dir, havia de ser un joc fàcil d’explicar, amb un cert contingut que el separés dels jocs infantils, apte per a força gent i que no fos gaire llarg…


Segur que els jugadors habituals ja heu jugat o, com a mínim, heu sentit a parlar d’aquest joc. Dixit s’ha emportat els principals premis europeus des de la seva publicació el 2008 i a Espanya el comercialitza l’editorial portuguesa Morapiaf.

Els premis són sobradament merescuts, ja que apart d’agradar-me personalment, ha estat molt útil per a aconseguir el què mencionava en el primer paràgraf: fer jugar gent que no juga, que s’ho passin bé i descobreixin l’existència de jocs que no són el monopoly o el trivial.


MECÀNICA

Fàcil d’explicar i de jugar. Cada jugador rep sis cartes, les cartes són dibuixos surrealistes (un dels grans al·licients del joc) sense cap mena de connexió entre ells. El jugador que mana, escull una carta, la posa cap per avall sobre la taula i diu una paraula, frase, tonada que representa la carta que ha posat. El ventall de possibilitats és realment enorme. Els altres jugadors escolliran la seva carta que creguin que s’adiu més al concepte i també la posaran cap per avall sobre la taula. Es barregen i es destapen. Els jugadors han d’endevinar quina és la carta del primer jugador. Cal anar amb compte perquè si tothom te l’endevina perds, però si és molt difícil i ningú ho fa, també. És a dir, cal utilitzar un concepte suficientment fàcil com per a què algú l’endevini, però prou complicat com per a què no ho faci tothom. Addicionalment, els propietaris de les cartes votades encara que no siguin del primer jugador, també sumen punts extres.


JUGANT...

Les tàctiques de joc són molt diverses: conceptes abstractes molt amplis com “llibertat” o “tristesa” són una aposta més segura perquè són fàcils d’endevinar però també de què altra gent tingui cartes que provoquin confusió. Utilitzar jocs de paraules o referències a llibres, cançons, pel·lícules poden sortir bé però hem d’estar segurs que són clares per a algun dels altres jugadors.

Les partides duren cap a tres quarts d’hora però solen passar molt bé.

Últimament hem estat provant una modalitat que ha donat força bons resultats: el Dixit temàtic! L’únic canvi és que els conceptes només poden ser d’un àmbit concret: pel·lícules, cançons, topònims!! Aquesta modalitat t’ajuda a mirar les cartes de maneres que segurament abans no ho havies fet.

ENS AGRADA:

- La idea, senzilla però enginyosa
- Les infinites possibilitats de joc

ENS DESAGRADA:

- El taulell que només és una excusa per a clavar-te 27 € per un joc que, apart de les cartes, podries jugar amb paper i un bolígraf.